09 maart 2022

Noodopvang Vluchtelingen Goeree-Overflakkee

Geachte predikanten en leden van de kerkenraden op Goeree-Overflakkee,

Met deze korte mailing informeer ik u over actualiteiten, de wijze van melden van opvanglocaties en waar u terecht kunt voor verdere vragen.

Actuele informatie

Vanuit de lokale stuurgroep Oekraïne informeer ik u over de wijze waarop wij de actuele informatie over de opvang van en initiatieven voor vluchtelingen uit de Oekraïne delen. Dat doen wij via de websitepagina www.goeree-overflakkee.nl/noodopvang Hier worden ook vragen en antwoorden bijgehouden.

Vragen en antwoorden

We zien dat er veel vragen bij ons binnenkomen over de situatie in Oekraïne. Daarom hebben we een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden gemaakt.

Melden van opvanglocaties

We vinden het belangrijk om gastgezinnen en gevluchte mensen uit Oekraïne in beeld te hebben en zo nodig te informeren. Over de inzet en opvang op scholen bijvoorbeeld of de zorgvraag. Maar ook uit het oogpunt van veiligheid.

Huisvest u al Oekraïense vluchtelingen of heeft u een opvanglocatie beschikbaar, dan verzoeken wij u dit via het formulier op de website van de gemeente te melden. Onderstaand de link hiervoor.

https://www.goeree-overflakkee.nl/form/0005-aanmeldformulier-opvangplaats-vluchtelingen-oekraine

Wij delen dit met de juiste instanties. Zo hebben we als gemeente in beeld waar er opvang is gerealiseerd en welke hulp nodig is.

Vragen?

Er is nog heel veel onduidelijk, maar we verwachten dat de komende periode meer duidelijk wordt. Heeft u vragen? Mail dan naar: noodopvang@goeree-overflakkee.nl

Met vriendelijke groet,

Ada Grootenboer-Dubbelman


Op TV RIJNMOND

Twee maanden na de komst van de vluchtelingenopvang in Middelharnis lijkt de sfeer omgeslagen.

16 februari, 06:40