Vacature - Missionair Werker

Missionair Werker (gezinnen- en jongerenwerk)

Veel statushouders/vluchtelingen op Goeree-Overflakkee hebben gezinnen en jonge kinderen. Wij willen hen ondersteunen in hun integratie en geloofsopvoeding. Door een open houding van ontmoeting willen wij vanuit hun behoeften en talenten zoeken naar mogelijkheden om hen te helpen. Gekoppeld aan de pioniersplek GOchurch willen wij een multiculturele Christelijke geloofsgemeenschap met hen zien groeien.

Uuren

8 uur per week (Uitbreiding door eigen achterban mogelijk)

Opleidingsniveau

MBO/HBO

Doel

Opzetten en uitbouwen van kinder/jongerenwerkactiviteiten voor vluchtelingen gezinnen.

Taken

 • Opzetten en begeleiden van activiteiten/projecten om de verbinding tussen vluchtelingkinderen en Nederlandse gezinnen te bevorderen.
 • Begeleiding van vrijwilligers in het contact maken en omgaan met andere culturen en het organiseren van activiteiten die dit bevorderen.
 • Werving van nieuwe vrijwilligers voor de activiteiten/projecten door communicatie, en netwerken.
 • Contact onderhouden met relevante lokaal betrokken organisaties en kerken.

We zoeken iemand:

 • die een Missionair Werker is met coachingskwaliteiten en organisatorische kwaliteiten om een ondersteunde kracht te zijn in het pionierend werk van GOchurch;
 • met een levend geloof in Jezus Christus en een diaconaal en missionair hart;
 • die affiniteit heeft met de vluchtelingen en mensen van een andere culturele achtergrond;
 • met een relevante opleiding op mbo/hbo-niveau, bijvoorbeeld met betrekking tot sociaal-maatschappelijk werk, onderwijs of op het gebied van pastoraat en theologie;
 • die belijdend lid is van een kerk op het eiland Goeree-Overflakkee;
 • woonachtig is op het eiland of bereid is daarheen te verhuizen.

Wij bieden:

 • een pioniersplek waarin we continu vernieuwend en creatief bezig zijn, met tientallen toegewijde vrijwilligers en kinderwerkers;
 • een groeiend netwerk waarop verder gebouwd kan worden met nieuwe ideeën voor projecten en activiteiten;
 • een pioniersteam met een betrokken interculturele start team, aangestuurd door pionier (aanstelling voor 12 uur per week als Pionier), & betrokken stuurgroep (kerkenraadsleden vanuit Dirksland & Stellendam PKN kerken).

Functie en start:

Het gaat om een functie in schaal 8 van de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. De inschaling ligt tussen € 2.390,- en € 3.285,- bruto maandsalaris bij fulltime dienstverband afhankelijk van relevante werkervaring. De startdatum wordt in overleg bepaald.

 

Wij staan ook open voor sollicitanten die met een achterban wil gaan werken en hierin zouden wij helpen met een basissalaris wat uit te breiden is.

GOchurch vindt veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is voor deze aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Aan het eind van de werving en selectieprocedure wordt hiervoor een aanvraagformulier verstrekt.

Reageren:

Voor meer informatie over de functie of de procedure kun je contact opnemen met GOchurch pionier Tonn den Otter: 0641 451 569. Je kunt je reactie met motivatie en CV tot en met woensdag 22 juni 2021 a.s. per e-mail sturen naar e-mail:  info@gochurch.nl.

Graag een of twee personen toevoegen bij wie referenties kunnen worden opgevraagd.

Kijk EO programma over GOchurch (2020)

Lees over GOchurch in de krant (2019)

Voor het Arabische vertaling volg deze link

GOchurch start team

Download vacature (pdf)

Meer informatie over Pionieren? link

GO Church is een multi-culturele missionaire Christelijke gemeenschap onder statushouders en Nederlanders op Goeree-Overflakkee waar de statushouders zich opgenomen voelen als onderdeel van een grotere familie, zij geestelijke toerusting en diaconale steun ontvangen terwijl integratie plaatsvindt. De samenkomsten dienen laagdrempelig en in makkelijk te begrijpen Nederlands te zijn voor mensen die niet bekend zijn met het evangelie, de kerk en Nederlandse tradities en culturele vormen.

Als multiculturele gemeenschap zoeken wij verbinding met elkaar door de verbinding die wij hebben gekregen met God door Christus, daardoor kunnen wij naar de wereld toe een getuige zijn van de liefde van God voor alle mensen.

Wij zijn begonnen als een PKN Pionierplek vanuit Stellendam PKN en Dirksland PKN, maar willen dat deze initiatief eiland breed wordt gesteund.